Toilet og Vådrum

1. Sanitet i almindelighed. 
Har du et badeværelse med sarte overflader f.eks. marmor, terazzo eller lakeret pulveriseret og støbte vaske eller bordplader skal du vaske med et mildt rengøringsmiddel til fliser og marmor. Vælger du et andet produkt er der risiko for at overfladen ødelægges fordi en syre vil ætse overfladen og gøre den mat. 

2. Rust på sanitet. 
DEXUS Ekstra Kalkfjerner er et effektivt afkalkningsmiddel med desinficerende effekt, som fjerner rusk, kalk og andre smudsaflejringer på sanitære installationer. Ved kraftig angreb kan produktet anvendes ufortyndet. Produktet indeholder både fosforsyre og citronsyre. 

3. Toilet, almindelig rengøring. 
A. Gør toilettet rent med almindelig toiletrens og toiletbørste. Bor du et sted hvor der er meget kalk i vandet kan du med fordel gøre toilettet rent 1 - 2 gange om ugen for at holde kalken borte. Vælg en miljøvenligt svanemærket toiletrens eller en økologisk wc rens for at belaste miljøet mindst muligt.

4. Toilet, let kalkaflejring. 
Hvis du ikke kan gøre toilettet helt rent med almindelig WC rens er dere flere andre muligheder. 
A. Den første løsning er at pumpe, så meget vand ud af toilettet med børsten som muligt, derefter fordeles toiletrens på hele den indvendige side af kummen, derefter lægges et enkelt lag toiletpapir rundt så hele overfladen dækkes. Toiletpapiret fugtes med toiletrens og toilettet skal nu stå et par timer inden der skylles ud. 
B. Tøm som før toilettet for vand, derefter sprøjter du en kalkfjerner på kalken i kummen. Kalkfjerneren får nu kalken til at syde og efter 15-30 sekunder vil kalkfjerneren være neutraliseret. Skrub med toiletbørsten mens kalkfjerneren stadig er aktiv. Du skal sandsynligvis gentage behandlingen flere gange. 

5. Toilet, svær kalkaflejring og kalk i vandkanten. 
A. Har du svær kalkaflejringer i toilettet, så tøm kummen som ved let afkalkning, dernæst bruger du en Pumiesten til afslibning af kalken. En Pumie sten må ikke forveksles med en pimpsten som er hård og vil ridse toilettet. Brug Pumiesten og kalkfjerneren på skift. Et kraftigt tilkalket toilet kan fremstå som nyt efter 10-15 minutters intenst arbejde. 
B. NOTE - moderne nano behandlede toiletkummer må ikke behandles med Pumiesten.

6. Toilet, urinsten. 
Ulrich Natürlich har udviklet et økologisk wc rengøringstabs med natriumpercarbonat og naturlig citronsyre, som opløses i vandet og skånsomt fjerner urinsten, kalk og andre aflejringer i toiletafløbet. 

7. Kalk på glasflader. 
A. Ulrich Natürlich tilbyder en økologisk antikalkspray velegnet til glas, brusekabiner, badekar, håndvaske, fliser på væg og gulv. B. Efterfølgende vælges et vinduesblank produkt fx "Klar til brug - Vinduer og Spejle", som kan anvendes til alle glasoverflader, bilruder etc. Produktet fjerner effektivt snavs, fedt, olie, nikotin m.v. og efterlader overfladen stribe- og pletfri. Rengør med klud eller køkkenrulle. Den daglige rengøring af spejle sker lettes med en hårdopvreden lunken microfiber klud til glas og spejle også kaldet "glasklud". Vær opmærksom på, at almindelige microfiber klude kan lave striber. 

10. Kalk på klinkegulv. 
Ulrich Natürlich tilbyder en økologisk antikalkspray velegnet til fliser og væg og gulv samt armaturer, brusekabiner, badekar og håndvaske. 

11. Kalk på marmorgulv. 
Marmorgulve vaskes og vedligeholdes med et mildt universal rengøringsmiddel eller endnu bedre et specialrengøringsmiddel til marmor fliser og marmorgulve. Vælg mellem Flise og Marmor ellerMarmorit fra Reinholt Kemiske Fabrikker. Begge produkter er udviklet til marmor og andre sarte gulve, Marmorit indeholder endvidere voks som lukker den porøse oveflade. Marmorit efterlader endvidere en skridsikker overflade.

12. Kalk på forkromede rør og haner. 
Kalk på rør og vandhaner fjernes med enten en kalkfjerner på spray eller et special kalkfjerner til formålet. En special kalkfjerner fjerner kalk, sæbe og kalksten fra forkromede rør og haner, vaskekummer og toiletter. Smør det anløbne ind og lad det virke til det holder op med at bruse, derefter skylles af med rigeligt koldt vand. 
Alternativt tilbyder Ulrich Natürlich en økologisk antikalkspray velegnet til armaturer, fliser, brusekabiner, badekar og håndvaske. 

13. Kalk på travatin bordplader. 
Travatin bordplader vaskes og vedligeholdes på samme måde som marmor gulve og bordplader.

14. Badekar af lakeret jern. 
A. Axolin, Flydende skurecreme er velegnet til badekar, kummer og fliser som rengøres uden at overfladen ridses. 
B. Ulrich Natürlich tilbyder en økologisk antikalkspray velegnet til badekar, brusekabiner, håndvaske, armaturer fliser på væg og gulv. 

15. Boblebad og jacuzzi i plast. 
Der findes mange typer og kvaliteter af boblebade og jacuzzi. Det anbefales, at læse producentens vaske og renseanvisning og følge den til punkt og prikke. Brug af forkerte midler kan i nogle værste tilfælde beskade den i nogle tilfælde bløde overflade. 

16. Stålvask. 
Spøjt en flydende skurecreme ned i stålvasken og brug børste eller den grove side af engrydesvamp til at skure vasken og risten i vaskens bund. Skyl efter med vand. 

17. Gulvriste, riste i håndvaske. 
Brug skurecreme på en grydesvamp. Sidder risten i en marmorvask eller i et marmorgulv skal man passe på ikke at ridse det relativt bløde marmoroverflade.