Artikler

Ugens gode råd - Afløbet fra køkkenvasken.

Kog en gang om ugen en ekstra kedel og held det kogende vand direkte i køkkenvasken. Afløbet bliver let fedtet og andre urenheder sidder fast i festet og på et tidspunkt begynder afløbet at lugte og senere stopper det helt til. Hæld med jævne mellemrum en kedel med kogende vand direkte i afløbet. Sammen med de sidste par dråber kogende vand kommer du et par dråber opvaskemiddel i afløbet. 

Hvide skind handsker

De hvide handsker bliver let smudsede og ved flittig brug også sorte. Handskerne kan blive som næsten nye ved at lave en 2-trins behandling som består af en rengøring og en imprægnering. 

Det gåde råd lyder således: Start med at røre en tyk sæbespåneblanding op og lad den hvile i 8-10 timer eller køb en lædersæbe, der er klar til brug. Lædersæben hældes på en blød fnugfri klud og først afrenses hudfedt og sorte pletter, derefter indgnides hele handsken, kluden vendes mange gange undervejs. Det er vigtigt, at hele handsken renses med sæben for at sikre en flot slutresultat. Når handsken er rengjort og har fået lov til at tørre helt op, skal den imprægneres med en farveløs læderimprægneringsolie. Imprægneringen sikrer, at læderet ikke udtørrer, men bevarer sit naturlige udseende og smidighed. 

Brug aldrig sulfo, universal rengøringsmiddel eller andet som kan udtørre og dermed ødelægge læderet.

KBM vaskeinstruktion

For at KBM mopperne skal fungere optimalt kræve at de vaskes regelmæssigt. Sørg for, at holde hele rengøringsmaterialet rent og i god stand, dette er med til, at højne kvaliteten i rengøringen. 
KBM yder 1 års garanti på alle moppetyper 

-Mopperne kan vaskes i vaskemaskine med en temperatur på op til 90 grader.
-Mopper vaskes separat fra andre ting, da fnuller kan sættes sig i klude og tøj. Vaskes mopper alligevel sammen med andet, så kom klude og andet i en vaskepose, så mopperne ligger løst i vaskemaskinen.
-Normalt er det ikke nødvendigt at anvende forvaske programmet på vaskemaskinen, men i forhold til vask af mopper, så anbefales at man altid bruger forvask. Forklaringen er, at når de store mæøngder skidt som der kan være i en moppe løsnes, så skylles det ud med forvaskevandet, og efter den efterfælgende normale vask bliver mopperne helt rene. 
-Anvend ALDRIG blegemiddel f.eks. optisk hvidt, klor osv. Da disse og andre blegende kemikalier vil nedbryde fibrene og produkterne bliver hårde.
-Anvend IKKE skyllemiddel da dette fjerner produkternes statiske elektriske kraft. Skulle der ske en fejl - vask da blot produkterne uden skyllemiddel og de fungere igen.
-Mopper kan med fordel tørres i tørretumbler. 

Økologisk og uden kompromisser

Ulrich Natürlich er 15 år gammel mellemstor virksomhed i Sydtyskland, som specialiseret sig i produktion af økologiske vaskemidler og rengøringsmidler. Produkterne opfylder kravene til certificering og i løbet af 2011 forventes samtidige, at certifikatet er i hus. Alle produkter på nær et enkelt er Vegan mærket hvilket vil sige 100% vegetabilsk. Ulrich tager endvidere et socialt ansvar ved, at samarbejde med beskyttede værksteder, som fylder og pakker en stadig større del af produkterne. Ulrich forsøger, at arbejde med emballage spørgsmålet og tilbyder overvejende produkter i polyethylen, som kan genfyldes mange gange foruden at kunne levere refill dunke.

Produkterne er økologiske, effektive og miljøvenlige og består af værdifulde fornybare råstoffer. De indeholder ingen fosfater, jordolietensider, optisk hvide, duft- eller farvestoffer, aggressive syrer, konserveringsmidler, klor eller salmiak. Ulrich Natürlich byggestensystem benytter kun de byggesten, som er nødvendige til den aktuelle vask og ikke mere.
Link til Ulrich Vaskemidler 

Økologisk vask til vaskeriet

+Ulrich Natürlich har imødekommet ønsket fra blandt andet vaskerier, så vaskemidlerne nu kan leveres i store dunke, som enten kan bruges som refill eller vaskemidlet kan tappes direkte fra dunk med en special pumpe monteret. Flydende vaskemiddel til almindelig og farvet tøj og Finvaskemiddel til uldvask kan nu leveres i 1 liter, 5 liter, 10 liter og 25 liter dunke.
Ulrich giver ikke rabat ved køb af flere dunke af samme type f.eks. en kasse med 6 x 1 liter, rabatten kommer ved køb af større dunke, hvor der kan spares på både emballage, påfyldningsomkostninger og ikke mindst miljøet.

Ulrich Natürlich er et af markeds billigste vaskemidler. DEXUS anbefaler, at du kikker i tilbudsavisen og sammenligner prisen pr. vask med andre også ikke økologiske mærker.
Link til Ulrich Vaskemidler

Vask og pleje af Linoleumsgulve

Forleden besøgte jeg en restaurant hvis linoleumsgulve var spejlglatte. Gulvet blev vasket næsten dagligt med et universal rengøringsmiddel og en gulvmoppe. Ikke en men flere ting var årsagen til deres problem. Jeg skal ikke komme ind på hvad de gjorde forkert, men her kun skrive hvordan det skal gøres korrekt.

 
Gulvet vaskes en gang om ugen helt til bunds i en alkalisk sæbe. Anvender man en moppe skal moppen køres flere gange hen over gulvet så sæben får tid til at virke og skidtet løsnes. Efterfølgende skal skidtet fjernes, det gøres bedst med en ulden moppe (ej microfiber), som kan suge vand og skidt til sig. Denne moppe bliver hurtigt beskidt og skal efter bare 20m2 smides til vask og erstattes af en ny.
 
Alle ugens øvrige dage vaskes gulvet med Marmorit, som ikke efterlader en beskyttende hinde af voks eller olie, som kan gøre gulvet glat. Hvis gulvet på disse øvrige dage er meget beskidt, må man over gulvet to gange en gang med den våde moppe, derefter opsamling af skidt med den tørre moppe.
 
Arbejder man professionelt med mopper i en restaurant, lægepraksis, tandlægeklinik er 2-4 mopper langt fra tilstrækkeligt. Hav 20-30 mopper liggende, husk en moppe skal vaskes efter hver gang den har været i brug. 

Vask og pleje af Linoleumstrapper

Vask og pleje af linoleumstrapper adskiller sig fra restaurant- og klinikgulvet omtalt herover ved at linoleumsvasken ikke sker så hyppigt og samtidig er skidtet af en anden type. Trappevask handler om grundrengøring, beskyttelse og rengøring.
Første trin er dybde rengøringen, forårsrengøring eller rengøring ved lejeskifte i ejendommen. Linoleumsgulvet renses med en trærens, som løsner skidtet på linoleumsoverfladen og i dens små porrer.
Når skidtet er opløst og fjernet med en ren klud og vand skal overfladen og porrerne forsegles med et produkt, som er spaltefyldende. Til dette anbefaler vi Marmorit som fylder porrer og sprækker og danner en slidstærk overflade på gulvet.
Efter denne grundrengøring og grundforsegling bør gulvet eller trapperne ikke vaskes i flere uger med mindre, at det er meget nødvendigt og de første gange skal det ske med koldt vand. Varmt vand vil opløse den beskyttende hinde.