Afkalkning af vaskemaskine

Fjern kalk og forebyg opbygning af kalk

Generelt om afkalkning af vaskemaskine og opvaskemaskine 

Vandets hårdhed varierer fra landsdel til landsdel og i de områder og hvor der er hårdt vand eller sagt med andre ord højt indhold af kalk i vandet, så vil der i opvaskemaskinen eller vaskemaskinen afsættes kalk. I vaskemaskinen sætter kalken sig typisk på varmelegemet, som i værste fald brænder af og du må bekoste et nyt eller en ny vaskemaskine.

Afkalkning af vaskemaskine:

Til rengøring af vaskemaskine  anvendes antikalk tabs eller rengøringstabs. Proceduren er simpel for afkalkning af vaskemaskinen. Afkalk vaskemaskinen ved at vælge kogeprogrammet, tilsætte 2 stk antikalk tabletter og kør så vaskeprogrammet igennem uden tøj. Proceduren gennemføres hver anden måned. Lugter din vaskemaskine fælt, så tjek filteret i maskinens bund for hår, nullermænd og andet skidt, skuffen til vaskemiddel renses for sæberester og alle gummilister rengøres på alle sider. Træk skuffen til vaskemiddel helt ud af maskinen og læg den i blød i et afkalkningsmiddel inden den børstes rent med en børste.

Vælger du et flydende vaskemiddel, så slipper du for at skidt sætter sig i sæbeskuffen. Et enkelt vaskemiddel på markedet indeholder en lille mængde mælkesyre og den mængde er tilstrækkelig til, at kalken i vandet binder sig til syren i stedet for at sætte sig på varmelegemet. Når maskinen tømmes for vand, så forsvinder kalken sammen med vandet. Produktet er Ulrich naturlich, som får i både 1 liter flasker og 5, 10 og 25 liter refill dunke eller dunke med doseringspumpe. 

Afkalkning af opvaskemaskine:

Til rengøring og afkalkning af opvaskemaskinen er proceduren lige så simpel. Vælg det program du har til rådighed med den højeste temperatur, tilsæt så 1 stk antikalk tablet og kør så programmen uden bestik, service eller andet i opvaskemaskinen.